Начало

Начало Начало Начало Начало


Кадетите спечелиха турнира "Посейдон"

image

Шампионите на България за кадети - баскетболистите на Балкан, станаха победители и на завършилия днес в Приморско международен турнир "Посейдон". В големия финал, който бе последен в програмата на шестото издание на турнира, възпитаниците на треньора Димитър Пенчев победиха руския тим БК Углич от Ярославска област с 45-39. Балканци контролираха мача през цялото му времетраене. В последните минути при 11 точки за нашите грешка на съдийската маса записа тройка, отбелязана от Балкан, в графата на руския тим, и вместо 14 точки, разликата стана 8. На второ място в турнира се класира отборът на "Лукойл Академик" от Правец с треньори Иван Коцев и Георги Велчев. За най-добър играч на шестия турнир "Посейдон" единодушно бе обявен Денис Петков от Балкан. Още един баскетболист от победителите - Мартин Горунов, бе включен в идеалната петица. Тази вечер ще бъде официалното закриване на турнира и награждаването на призьорите в отделните възрастови групи. Това ще стане на организиран от домакините коктейл, на който ще присъства зам.-министърът на спорта Иван Ценов.

Дата: 18.08.2010, 10:15


Балкан с нов треньор!

image

Отборът на Балкан ще има ново ръководство в края на месеца, за когато е планирано общото събрание. Тогава ще има и промяна в управлението, властта поема кметът на града Георги Георгиев, а досегашният президент Иван Гавалюгов ще спонсорира основно детско-юношеската школа. Вече са проведени разговори с няколко специалисти и един от тях е Петър Клечков. Той е начело на Академик Благоевград, както и на юношеска национална гарнитура. Треньорът замина за Благоевград, след като напусна Балкан миналата година, когато го наследи Николай Пеев. Той обаче също се провали и бързо беше сменен, а след него на кормилото на Балкан остана младият Михаил Михайлов. Балкан готви сериозен отбор, със сигурност ще разполага със солиден бюджет и ще атакува челните места през новия сезон. Вариант за треньор е спряган и Емил Йонов – една от легендите на ботевградския баскетбол от края на 80-те и началото на 90-те години. Йонов в последните години работи в Кипър.

А според информация на наш репортер има верояност в отбора да се върнат Иван Лилов и Георги Давидов.

Дата: 16.08.2010, 12:46


Кадетите на Балкан първи в своята група

image

След три последователни победи кадетите на Балкан станаха първи в своята предварителна група на международния турнир "Посейдон", който започна в неделя в Приморско. Днес тима на Балкан, воден от треньора Димитър Пенчев, имаше най-леката задача. Той се справи без проблеми с украинския отбор в групата - Шампион Киев, побеждавайки го с разгромното 62-17. Утре започва заключителната фаза на турнира, в която помежду си ще играят победителите в трите групи. Първата среща на Балкан в сряда от 17 ч. ще бъде с Лукойл Академик Правец, а в четвъртък - със Спортист Своге.

Дата: 14.08.2012, 22:40